Good Governance

Home Over ons Good Governance

Als verzekeraar hebben wij een maatschappelijke functie. Het belang van klanten, partners en medewerkers in combinatie met continuïteit gedreven denken heeft bij ons altijd voorrang boven het korte termijn (winst)denken.

Wij zijn ervan doordrongen dat een goed functionerende governance structuur noodzakelijk is voor een ethisch en economisch verantwoord functioneren van een verzekeringsbedrijf.

Governance principes

‘Good Governance’ of goed bestuur en toezicht is een belangrijk thema in de verzekeringsbranche. Kort samengevat gaat het bij Good Governance om verantwoord, integer, professioneel en transparant bestuur, waarbinnen continuïteit en evenwichtige belangenafweging een centrale plaats innemen.

Een belangrijke gedragscode voor wat betreft ons bestuur is de Gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars. Hierin staan principes die hebben te maken met de permanente educatie van bestuurders en commissarissen en met zorgvuldige klantbehandeling. Wij passen deze principes toe.

Daarnaast passen wij, hoewel wij niet beursgenoteerd zijn, de principes en de best practice bepalingen uit de Nederlandse Corporate Governance Code van december 2016 proportioneel toe.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.